palkitsemissäännöt

Kymen kennelpiirin vuoden palveluskoira säännöt täältä

KPKY:n Vuoden palveluskoirakilpailun säännöt

Vuoden palveluskoirakilpailu on tarkoitettu Kouvolan Palveluskoirayhdistys ry:n jäsenille, jotka edustavat yhdistystä.

Jos henkilö liittyy kesken vuoden KPKY ry:n jäseneksi, otetaan kokeissa saavutetut tulokset huomioon liittymispäivästä lähtien.

Jos koira saa kolme kiinnitystä kiertopalkintoon, se saa palkinnon omakseen.

Vuosittain kiinnityksen saaja kaiverruttaa kustannuksellaan koiran nimen / rodun palkintoon.

Tulokset on todistettava virallisella kilpailukirjalla, jonka kopio on toimitettava erikseen ilmoitettavaan päivään mennessä yhdistyksen sihteerille.

Pistetaulukko:

Luokka, Palkinto 1 2 3

1 15 p 10 p 5 p

2 20 p 15 p 10 p

3 25 p 20 p 15 p

Jos koira voittaa piirinmestaruuden, saa se hyväkseen taulukon osoittaman pistemäärän lisäksi kymmenen (10) hopeasta viisi (5) ja pronssista kolme (3) lisäpistettä.

Jos koira menestyy Suomen Palveluskoiraliitto ry:n Suomen mestaruuskokeissa, saa se hyväkseen yllä olevan taulukon osoittaman pistemäärän lisäksi SM-kullasta 40 pistettä, SM-hopeasta 30 pistettä ja SM-pronssista 20 pistettä. Neljännestä sijasta saa 10 pistettä, viidennestä sijasta 5 pistettä ja kuudennesta sijasta 3 pistettä.

Jos koira osallistuessaan kansainväliseen kokeeseen saa hyväksytyn tuloksen, saa se hyväkseen taulukon osoittaman pistemäärän lisäksi ykköstuloksesta kuusi (6), kakkostuloksesta neljä (4) ja kolmostuloksesta kaksi (2) lisäpistettä.

Jos koira saavuttaa jossain lajissa SF KVA:n arvon, saa se hyväkseen kymmenen (10) lisäpistettä.

Tasapistetulkinta:

  • Mikäli kaksi tai useampi koira päätyy tasapisteisiin, on voittaja se koira jonka tulokset ovat ylemmästä kilpailuluokasta. Vertailu tehdään lähtien ylimmästä kilpailuluokasta ensin ykköstulosten osalta, sitten kakkostulosten jne. osalta, kunnes keskinäinen järjestys saadaan selville.
  • Mikäli sijoitukset eivät ole ratkenneet kohdan 1. vertailulla, ratkaistaan voittaja laskemalla kilpailijoiden kilpailuun ilmoittamien tulosten kokonaispistemäärän keskiarvo. Voittajaksi tulee koira, jolla keskiarvo on suurin.

Pisteitä laskettaessa otetaan huomioon enintään viisi (5) kilpailua. Osallistumispisteitä saa jokaisesta kauden aikana käydystä kokeesta saadusta hyväksytystä tuloksesta yhden (1) / koe.

Palkinto jaetaan Kouvolan Palveluskoirayhdistys ry:n kevätkokouksessa.

Säännöt on hyväksytty KPKY ry:n hallituksen kokouksessa 11.04.2001